Veganska våfflor med färska bär och kokosgrädde
4.7(289)
Veganska våfflorveganväxtbaseradmjölkfri

Veganska Våfflor – Helt Växtbaserade

Mjuka och goda våfflor helt utan ägg eller mejeriprodukter. Lika goda som klassiska våfflor, fast helt veganska.

Tid

30 min

Portioner

8 st

Nivå

Lätt

Betygsätt receptet

Gör så här

Tips för bästa resultat

  • Äppelcidervinägern reagerar med bakpulvret och ger luftigare våfflor.
  • Havremjölk ger bäst resultat, men soja- eller mandelmjölk fungerar också.
  • Tillsätt 1 msk malen linfrö för extra bindning om du vill.
  • Kokosolja ger en lätt kokossmak om du föredrar det.

Variationer att prova

  • Bananvåfflor: Tillsätt 1 mosad mogen banan i smeten.
  • Blåbärsvåfflor: Vänd ner 1 dl blåbär i smeten.
  • Proteinvåfflor: Tillsätt 2 msk veganproteinpulver.

Serveringsförslag

  • Klassiskt: Kokosgrädde och jordgubbssylt
  • Choklad: Vegansk nutella och banan
  • Frukt: Lönnsirap och färska bär

Om något går fel

Problem: Våfflorna faller sönder

Lösning: Tillsätt 1 msk malen linfrö blandat med 3 msk vatten för extra bindning.

Problem: Våfflorna blir torra

Lösning: Öka mängden olja eller använd lite mer växtmjölk i smeten.

Vanliga frågor