4.8(167)
Klassiska våfflorrabarbersommarsyrlig
Rabarbervåfflor – Syrligt Söta med Sommarsmak
Ljuvliga rabarbervåfflor med kompott av färsk svensk rabarber. Den perfekta balansen mellan syrligt och sött – en hyllning till den svenska sommarträdgården.
Tid
50 min
Portioner
8 st
Nivå
Medel
Betygsätt receptet
Gör så här
Tips för bästa resultat
- •Rosa rabarber ger vackrast färg på kompotten.
- •Rör inte för mycket i kompotten – rabarbern ska behålla formen.
- •Lite kardemumma i kompotten lyfter smaken till nya höjder.
- •Kompotten kan göras dagen innan och värmas vid servering.
- •Frys ner rabarber på försommaren så du kan njuta hela året!
Variationer att prova
- •Rabarber-jordgubb: Tillsätt 1 dl jordgubbar i kompotten.
- •Rabarber-ingefära: Tillsätt 1 tsk riven färsk ingefära i kompotten.
- •Rabarber-vanilj: Koka kompotten med en delad vaniljstång.
Serveringsförslag
- •Klassiskt: Ljummen rabarberkompott och vaniljglass
- •Lyxigt: Kall rabarberkompott, vaniljkräm och rostad mandel
- •Enkelt: Crème fraîche och lite florsocker
Om något går fel
Problem: Rabarbern blir till mos
Lösning: Sjud på lägre värme och rör mindre. Ta av från värmen tidigare.
Problem: Kompotten är för sur
Lösning: Tillsätt mer socker. Rabarber varierar i syrlighet.
Vanliga frågor
Fler recept du kan gilla
Testat
4.9
Klassisk
Blåbärsvåfflor – Svenska Skogsbär i Varje Tugga
Våfflor fyllda med svenska blåbär – sommarens smak i varje tugga.
40 min
8 port.
Lätt
Uppdaterad: 10 dec 2025
Testat
4.8
Klassisk
Lingonvåfflor – Äkta Svensk Skogssmak
Äkta svenska lingonvåfflor – syrligt sött med smak av svensk skog.
40 min
8 port.
Lätt
Uppdaterad: 15 dec 2025
Testat
4.9
Klassisk
Midsommarvåfflor – Festliga Våfflor för Midsommarafton
Festliga midsommarvåfflor med jordgubbar och grädde – sommarens smak!
40 min
10 port.
Lätt
Uppdaterad: 10 dec 2025
