Äppelvåfflor toppade med karamelliserade äppelskivor och valnötter
4.8(298)
Klassiska våffloräpplehöstkanel

Äppelvåfflor med Kanel – Höstens Favorit

Smakrika våfflor med rivna äpplen och kanel som ger höstens mysigaste frukost. Äpplena gör dem extra saftiga och läckra.

Tid

40 min

Portioner

8 st

Nivå

Lätt

Betygsätt receptet

Gör så här

Tips för bästa resultat

  • Sura äpplen som Granny Smith ger bäst smak och textur.
  • Krama ur lite vätska från de rivna äpplena så smeten inte blir för lös.
  • Dessa våfflor är fantastiska med vaniljglass på toppen.
  • Perfekt sätt att använda äpplen på hösten!

Variationer att prova

  • Äppelpaj-våfflor: Tillsätt hackade valnötter och russin.
  • Päron-kanel: Använd rivna päron istället för äpplen.
  • Toffee-äpple: Servera med salt karamellsås.

Serveringsförslag

  • Höstmys: Karamelliserade äpplen och vaniljglass
  • Klassiskt: Vispgrädde och kanel
  • Lyxigt: Lönnsirap och hackade pecannötter

Om något går fel

Problem: Våfflorna blir för blöta

Lösning: Krama ur mer vätska från de rivna äpplena och grädda något längre.

Problem: Äpplena fastnar i järnet

Lösning: Pensla järnet extra noga och undvik att äpplena hamnar precis vid kanterna.

Vanliga frågor